Ingrediente necesare:
- 250 g făină
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 3 mere
- 1 cană iaurt ( 200 ml )
- 1 plic praf de copt
- 50 g unt topit + pentru uns tava
- Coaja rasă de la jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Într-un bol, batem ouăle împreună cu zahărul până obținem o consistență spumoasă. Adăugăm iaurtul, coaja de lămâie și amestecăm bine. Treptat, adăugăm și făina cernută, praful de copt și amestecăm până obținem un aluat neted, fără cocoloașe.
La final, încorporăm în aluat și 2 mere tăiate cuburi.
Tapetăm o formă rotundă de copt cu hârtie de copt și ungem inelul formei cu unt. Transferăm aluatul în forma pregătită și uniformizăm.
Tăiem mărul rămas în felii subțiri și le așezăm frumos în aluat.
Turnăm deasupra și untul topit și dăm la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.
Coacem prăjitura timp de 40 de minute aproximativ.
Notă: dacă coacem la 180 de grade Celsius, o lăsăm doar 30 de minute.
După ce este gata, scoatem prăjitura din cuptor, lăsăm câteva minute să se răcorească și o pudrăm cu zahăr pudră.
Înainte de a servi, îndepărtăm inelul formei de copt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!