Rețetă explicată pas cu pas – Cârnați de casă (Rețetă Tradițională) – Aveți nevoie de 3 kg carne de porc, 1,5 kg carne de vită, condimente și…
Ingrediente necesare pentru 25 de cârnați:
- 3 kg carne de porc, mai grasă
- 1,5 kg carne de vită
- 3 căpățâni usturoi
- 1 lingură cimbru uscat
- 2 linguri boia de ardei dulce
- 1 lingură boia de ardei iute
- 1 linguriță piper negru măcinat
- Sare grunjoasă
- Jumătate linguriță ienibahar
- Mațe de porc
Mod de preparare:
Curățăm bine mațele, și le curățăm: le răzuim cu dosul cuțitului sau cu o lingură de lemn, având grijă să nu le rupem. Dizolvăm 1 lingură cu vârf de sare grunjoasă în 300 ml apă. Tăiem carnea în bucăți mici, tocăm și punem într-un vas. Separat, frecăm usturoiul pisat cu 1 praf de sare după care adăugăm un pic de apă și omogenizăm.
Turnăm mujdeiul peste carnea din vas și adăugăm și toate condimentele în afară de sare. Amestecăm și turnăm treptat saramura. Frământăm bine după care acoperim vasul cu capac și lăsăm carnea să se aromatizeze peste noapte.
A doua zi, montăm pâlnia de cârnați pe mașina de tocat și umplem mațele. Nu îndesăm prea tare mațele ca să nu se spargă după ce se usucă. Atârnăm cârnații în bucătărie pentru câteva ore, să se usuce după care îi punem pe balcon, înșirați pe o sârmă și îi lăsăm să se zvânte la rece.
Savurați cu poftă! Poftă bună!