Rețetă cu imagini, pas cu pas – Ruladă apertiv – Ruladă de casă din 150g pastramă de porc afumată, 150g șuncă, 5 ouă fierte și […]
Ingrediente:
- 150g de pastramă de porc afumată
- 150g de șuncă
- 5 ouă fierte
- 1 legătura mărar
- 1 cățel de usturoi
- 35g gelatină
- 150 ml apă fierbinte
- 250 ml kefir
- 1 lingură muștar
- 1/2 lingură sare
- 1 pet de 2 litri tăiat în partea superioară
Mod de preparare:
Tăiem cuburi: pastrama afumată de porc, șunca, ouăle și mărarul. Le punem pe toate într-un bol, peste care zdrobim un cățel de usturoi și amestecăm bine…
Într-un bol turnăm gelatina, iar apoi adăugăm apa fierbinte. Amestecăm și lăsăm deoparte pentru 10 minute…
Peste kefir adăugăm gelatina, 1 lingură de muștar și jumătare de lingură de sare. Omogenizăm bine…
Într-o sticlă de plastic, adaugăm amestecul de carne și ouă, kefirul cu gelatină și omogenizăm bine. Vrem ca gelatina să patrundă peste tot… Lăsăm la rece cel puțin 4 ore, de preferat peste noapte…
Înlăturăm sticla… Rulada este gata de servit…
Savurați cu poftă! Poftă bună!