Ruladă Carrot Cake
Rulada Carrot Cake este o alegere excelentă pentru desert, fie că este servită la o ocazie specială sau ca un răsfăț de zi cu zi, promițând o experiență culinară memorabilă și satisfăcătoare pentru iubitorii de dulciuri. Acest desert este o reinterpretare sofisticată și delicioasă a clasicului tort cu morcovi, îmbinând gustul bogat și textura aerată într-o formă inovatoare și atrăgătoare.
INGREDIENTE
- Blat:
3 buc ouă
120 g zahăr brun
1 g sare
75 g ulei
90 g nuci măcinate
113 g făină
6 g scorțișoară
6 g praf de copt
135 g ananas (din compot), tăiat cuburi mici
225 g morcovi, rași
- Cremă:
200 g unt, la temperatura camerei
400 g cremă de brânză
100 g mascarpone
80 g zahăr pudră
20 ml esență de vanilie
- Ornare:
Caise din compot
Fulgi de migdale copti
MOD DE PREPARARE
- Blat:
- Mixăm ouăle cu zahărul și sarea, apoi adăugăm uleiul, nucile măcinate, făina, praful de copt, scorțișoara, ananasul și morcovul ras.
- Așezăm compoziția într-o tavă și coacem 20 de minute la 170 de grade Celsius.
- Scoatem blatul, îl rulăm cu ajutorul hârtiei de copt și apoi lăsăm la răcit.
- Cremă:
- Mixăm untul cu zahărul pudră, apoi adăugăm crema de brânză, mascarponele și esența de vanilie.
- Asamblare și Ornare:
- Când blatul s-a răcit, îl desfăcăm și îl umplem cu trei sferturi din cremă, apoi îl rulăm înapoi.
- Ornăm rulada cu crema rămasă, fulgi de migdale copti și caise din compot.