RULADĂ CU CIOCOLATĂ ȘI CĂPȘUNI
Această rețetă de ruladă cu ciocolată și căpșuni este perfectă pentru ocazii speciale sau pur și simplu pentru a te răsfăța cu ceva dulce și delicios.
INGREDIENTE
- Blat:
5 ouă
120 g zahăr
110 g făină
25 g cacao
1 g sare
30 g unt topit
- Mousse de Ciocolată:
200 g ciocolată neagră
100 g frișcă
4 picături esență de rom
5 g vanilie
200 g frișcă bătută
- Ganache:
200 g ciocolată neagră
100 g frișcă
200 g căpșuni pentru ornat
MOD DE PREPARARE
- Blat:
- Mixează albușul cu zahărul și sarea, adaugă gălbenușurile, vanilia și untul, iar la final făina și cacaoa, amestecând cu o spatulă.
- Toarnă compoziția într-o tavă de 30-40 cm și coace-o 20-25 de minute.
- Scoate-o pe o foaie de copt, pudrează zahăr și așează foaia de blat, rulează ușor și dă la rece.
- Crema:
- Amestecă ciocolata cu 100 ml frișcă. Topește la microunde pentru 2-3 minute, mixează și dă la rece.
- Mixează frișca, adaugă ciocolata rece și esența de rom.
- Preparare Ganache:
- Topește frișca cu ciocolata și dă la rece.
- Asamblare:
- Întinde crema peste foaia de ruladă, rulează și apoi ornează cu ganache-ul de ciocolată.
- Dă la rece și apoi ornează cu căpșuni proaspete.