Ruladă cu pui și ficăței, învelită în bacon – Aveți nevoie de 500g piept de pui, 150g ficat de pui, 200g bacon și…
Ingrediente necesare:
- 500 g piept de pui
- 200 g felii bacon
- 150 g ficat de pui
- 200 g pâine
- 100 ml lapte
- 1 ceapă roșie
- Sare, piper, boia după gust
- Pătrunjel verde
- Ulei
Mod de preparare:
Curățăm și tocăm ceapa mărunt după care o călim până se înmoaie. Adăugăm și ficatul tocat mărunt, amestecăm și gătim totul până ficatul își schimbă culoarea. Când ficatul este moale, adăugăm sare și piper.
Tăiem mărunt pâinea și turnăm peste ea laptele călduț. Lăsăm deoparte câteva minute, după care stoarcem bine.
Adăugăm pâinea peste ficat și ceapă și amestecăm bine.
Întindem o bucată mai mare de folie de aluminiu pe suprafața de lucru. Așezăm feliile de bacon pe folie.
Așezăm și feliile subțiri de piept de pui peste care punem sare și piper. Punem și umplutura și rulăm, împachetăm rulada în folia de aluminiu.
Transferăm pe o tavă și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 20 de minute.
După 20 de minute, îndepărtăm folia și dăm tava înapoi la cuptor până rulada este gata.
Servim cu garnitura preferată. Savurați cu poftă! Poftă bună!