Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Ruladă de casă fragedă și aromată – Ruladă cu umplutură de mere – Se prepară din puține ingrediente…
Ingrediente:
Blat:
- 5 ouă
- 80g zahăr
- 100g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 2 lingurițe zahăr vanilat
- 2 linguri apă caldă
Umplutură:
- 650g mere
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 linguriță de scorțișoară
Temperatură și timp de coacere: 180 grade Celsius, 25 minute
Mod de preparare:
Curățăm merele, le tăiem fâșii și le amestecăm cu sucul de lămâie. Le punem pe tavă și cernem scorțișoara pe deasupra…
Pregătim blatul. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Punem albușurile într-un bol încăpător (cu un praf de sare) și mixăm bine, până când devin spumă…
Zahărul se încorporează treptat, până simțim că s-a dizolvat complet în spumă…
Adăugăm treptat, în timp ce mixăm, și gălbenușurile… Adăugăm și făina, praful de copt și apa călduță… Punem aluatul peste fructele din tavă și uniformizăm…
Dăm la cuptor aproximativ 25 minute, la 180 grade Celsius…
Mutăm rulada pe o altă foaie de copt și încercăm să o rulăm cât mai bine…
Decorăm cu zahăr pudră și este gata de servire! Sa o savurați cu drag!
Poftă bună!