Ingrediente necesare:
- 500 g cartofi
- 1 ou
- 200 g făină
- 30 g unt
- 50 g parmezan
- Șuncă
- Felii subțiri de cașcaval
- Sare și piper
Mod de preparare:
Spălăm cartofii, îi curățăm și-i tăiem cubulețe. Fierbem în apă cu sare, după care îi zdrobim și pregătim un piure, adăugând și sare și piper.
Adăugăm oul și făina și amestecăm foarte bine. trebuie să obținem un aluat care se poate modela și care nu se lipește. Dăm aluatul la frigider pentru cel puțin 1 oră.
După 1 oră, întindem aluatul, punem șunca și feliile de cașcaval și rulăm cu grijă.
Transferăm rulada pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute.
Notă: cantitatea de făina este aproximativă: adăugăm cât să obținem un aluat moale dar care își menține forma.
Savurați cu poftă! Poftă bună!