Ruladă Pavlova cu fructe de pădure și cremă de mascarpone
Ruladă Pavlova cu fructe de pădure și cremă de mascarpone: un desert rafinat și spectaculos, în care aluatul crocant și aromat de meringă se îmbină cu dulceața și prospețimea fructelor de pădure, completate de cremoasa cremă de mascarpone. O combinație perfectă de arome și texturi pentru o experiență gustativă elegantă și răcoritoare.
INGREDIENTE
- Blat Bezea:
5 albușuri (180g)
125 g zahăr tos
100 g zahăr pudră vanilat
1 lingură oțet
1 praf sare
30 g amidon
- Cremă de Mascarpone:
250 g mascarpone rece
200 ml smântână lichidă rece
1 plic întăritor frișcă
30 g zahăr pudră
20 ml esență vanilie
1 praf sare
- Ingrediente în Plus:
Zahăr pudră
30 -40 g fulgi de migdale (întregi)
Ciocolată albă rasă
200 g fructe de pădure congelate și dezghețate
MOD DE PREPARARE
- Blat Bezea:
- Mixați albușurile cu sare până devin spumă. Adăugați oțetul, zahărul vanilinat și zahărul tos treptat. Mixați până obțineți o bezea lucioasă. Adăugați amidonul și amestecați ușor.
- Turnați și nivelează compoziția în tavă. Coaceți timp de 25 minute.
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească puțin.
- Răsturnați blatul pe o foaie de copt presărată cu zahăr pudră și desprindeți foaia de copt.
- Preparare Cremă:
- Adăugați într-un bol toate ingredientele și mixați până se întărește crema. Întindeți crema pe bezea.
- Presărați ciocolată albă rasă, fulgi de migdale și fructe de pădure.
- Rulați bezeaua folosind hârtia de copt. Pudrați cu scorțișoară.
- Lăsați la frigider cel puțin 1 oră înainte de servire.