Rulouri cu scorțișoară și cremă de brânză
Aceste rulouri delicioase cu scorțișoară sunt un desert perfect pentru orice moment al zilei. Fiecare mușcătură dezvăluie o combinație perfectă de arome calde și texturi pufoase, îmbogățite cu cremă de brânză și nuci crocante. Prepararea lor este o adevărată plăcere, iar rezultatul final va impresiona cu siguranță orice iubitor de dulciuri.
INGREDIENTE pentru aluat:
550 g făină
250 ml lapte
2 ouă
Un plic drojdie
20 ml aromă de vanilie
100 g unt la temperatura camerei
125 g zahăr
MOD DE PREPARARE
- Amestecăm drojdia cu laptele cald și zahărul. Lăsăm deoparte 15 minute, după care frământăm un aluat din făină, maia, ouă și aromă de vanilie; după 5 minute de frământare, adăugăm untul. Lăsăm aluatul la crescut 1 oră.
- Întindem aluatul și ungem cu 100 g unt la temperatura camerei, presărăm 100 g zahăr brun și 30 g scorțișoară, rulăm și tăiem rulouri cu ajutorul unei bucăți de ață.
- Punem rulourile într-o tavă și lăsăm la crescut. după care coacem la temperatura de 150 de grade timp de 40-50 minute.
- Lăsăm la răcit și le ungem cu cremă de brânză aromată cu vanilie (200 g + 10 ml aromă de vanilie) și presărăm nuci coapte mărunțite (50 g).