Salam de biscuiți de post
Salam de biscuiți de post: o rețetă rapidă și ușor de preparat, ideală pentru deserturile fără produse de origine animală, cu ingrediente simple și accesibile.
INGREDIENTE
1 kg biscuiți de post
400 g rahat
250 g margarină vegetală
3 linguri cacao
200 g ciocolată de post
200 g nucă coaptă
100 g zahăr
400 ml apă
Esență de rom
- Pentru ornare:
2 linguri fulgi de cocos
2 linguri zahăr pudră
2 linguri fulgi de ciocolată amară
MOD DE PREPARARE
- Rupeți 800 g de biscuiți în bucăți mai mari și mărunțiți restul la robot.
- Tăiați rahatul în cubulețe mici și prăjiți nucile.
- Într-o oală, amestecați margarina cu zahărul, cacaoa și apa, apoi fierbeți un sirop. Luați de pe foc și amestecați cu ciocolata și rahatul.
- Combinați biscuiții mărunțiți cu nucile și apoi turnați siropul răcit peste compoziție.
- Formați din compoziție 3 bucăți de salam, înfășurați-le în hârtie de copt și lăsați-le la rece peste noapte.
- După ce au răcit complet și au stat peste noapte, puteți tăia salamul de biscuiți în felii și servi. Este delicios și perfect pentru servit alături de ceai sau cafea.