Ingrediente necesare:
- 3 dovlecei mari
- 3 căței usturoi
- 250 ml ulei
- 1 gălbenuș de ou
- 2 linguri muștar
- Sare după gust
- 140 g iaurt gras
- Apă
Mod de preparare:
Începem prin a curăța dovleceii de coajă, după care tăiem în jumătăți și îndepărtăm semințele. Dăm dovleceii prin răzătoarea mare.
Într-o oală încăpătoare, punem apă cu sare pe foc mediu. Când apa începe să fiarbă, adăugăm în apă dovleceii dați prin răzătoare. Lăsăm pe foc mediu până când sunt fierți, după care transferăm dovleceii într-o strecurătoare, sub jet de apă rece, și îi lăsăm să se scurgă.
Între timp, pregătim și maioneza din gălbenuș, muștar și ulei. Curățăm și usturoiul și îl pisăm.
Într-un bol, amestecăm dovleceii scurși cu maioneza și cu iaurtul. Condimentăm cu sare și cu piper, după gust, și adăugăm și usturoiul.
Savurați cu poftă! Poftă bună!