Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă (cu hrean) – Salată dulce-acrișoară, ușor picantă – Aveți nevoie de 500g hrean, 1 kg sfeclă roșie, 250-300 ml oțet și sare
Ingrediente necesare:
- 250-300 ml oțet
- 500 g hrean
- 1 kg sfeclă roșie
- Sare
Mod de preparare:
- Dăm sfecla pe răzătoarea mare și hreanul pe răzătoarea mică. Punem totul într-un vas, adăugăm 1 linguriță de sare, oțetul și amestecăm foarte bine.
- Umplem borcanele sterilizate cu amestecul de sfeclă și hrean și adăugăm câte un pic de oțet deasupra. Împingem amestecul cu o coada unei linguri, ca oțetul să pătrundă până jos.
- Strângem capacele și depozităm borcanele la rece.
Savurați cu poftă! Poftă bună!