Ingrediente necesare:
- 3-4 morcovi
- 2 ardei grași
- 5 tije de țelină
- 1 rădăcină țelină
- 1,5 kg varză roșie
- 1,5 kg varză albă
- 1 linguriță chimen
- 4 linguri sare de mare
- Hrean (după gust)
Notă:putem pune doar varză albă, sau doar varză roșie.
Mod de preparare:
- Tăiem varza albă și cea roșie fideluță, dăm rădăcina de țelină și morcovul pe răzătoarea mare și tăiem felii ardeii și tijele de țelină.
- Punem toate legumele într-un castron, adăugăm chimenul, sarea și amestecăm foarte bine.
- Acoperim cu capac și lăsăm deoparte pentru 2 sau 3 ore, ca legumele să se înmoaie și să lase zeamă.
- Ulterior, transferăm legumele în borcane spălate și sterilizate, cu tot cu zeama lăsată. Adăugăm și hrean după gust.
- Legăm gura borcanelor cu tifon dublu, nu le închidem ermetic pentru că varza va fermenta. Le agităm zilnic, timp de o săptămână, la fel cum s-ar vântura (pritoci).
- Ulterior, închidem borcanele cu capace și le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!