Cele mai gustoase sarmale fără carne – Sarmale absolut delicioase
Ingrediente necesare:
- 1 varză murată mare
- 450 g ciuperci champignon
- 1 morcov mai mare, dat pe răzătoarea mică
- 1 felie mică țelină, rasă
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 130 g orez
- 300 ml suc de roșii
- 3 linguri pastă de roșii
- 1-3 frunze dafin
- 1 linguriță cimbru uscat
- Jumătate legătură pătrunjel verde, tocat mărunt
- Sare, piper
- Piper boabe
- 2 crenguță cimbru
- 1 praf oregano
- 2-3 linguri ulei
- Apă fiartă
Mod de preparare:
Călim ceapa în 2-3 linguri de ulei încins, până devine sticloasă. Punem și jumătate din morcovul ras, amestecăm și călim totul împreună timp de 1 minut. Adăugăm și ciupercile tocate mărunt și călim până acestea se înmoaie un pic, după care adăugăm orezul (spălat bine și scurs), sarea, piperul, cimbrul și pătrunjelul. Amestecăm și mai ținem pe foc timp de 1-2 minute.
Formăm sarmalele: punem pe fiecare foaie de varză cam o lingură din umplutura de ciuperci și orez. Păstrăm câteva frunze de varză și le tăiem mărunt. Le punem pe fundul oalei împreună cu morcovul ras rămas și cu țelina.
Amestecăm sucul de roșii cu pasta de roșii și punem un sfert peste legumele din oală. Începem să aranjăm și sarmalele în oală, punând între ele crenguțele de cimbru și câte un pic de oregano uscat.
Turnăm și restul de suc de roșii peste sarmale, punem un strat de varză și boabele de piper. Adăugăm uleiul și apa fierbinte, până la nivelul sarmalelor.
Punem pe foc și fierbem timp de 30 de minute la foc mediu spre mic, sub capac. Completăm cu apă când este necesar. După 30 de minute, le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 45-50 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!