Rețete Delicioase
No Result
View All Result
Rețete Delicioase

Scovergi ca la bunica acasă (fără lapte și fără ouă) – Rețetă simplă și ușoară, gustoasă și rapidă

Scovergi ca la bunica acasă (fără lapte și fără ouă) – Rețetă simplă și ușoară, gustoasă și rapidă

Rețetă simplă și ușoară, fără lapte și fără ouă – Scovergi ca la bunica acasă

Ingrediente necesare:

  • 600 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 270 ml apă
  • Jumătate linguriță sare
  • 250 ml ulei
  • 1 lingură și jumătate zahăr tos
  • Esență de vanilie
  • Zahăr pudră

Mod de preparare:

Dizolvăm drojdia în apa caldă. Adăugăm vanilia, zahărul și sarea.

Cernem făina într-un bol și facem o adâncitură în mijloc unde turnăm compoziția cu drojdie. Începem să amestecăm cu o lingură de lemn după care frământăm până obținem un aluat omogen, elastic și care se desprinde ușor de pe mâini.

Acoperim vasul cu un prosop curat de bucătărie și-l punem la loc cald pentru 30 de minute.

Ulterior, împărțim aluatul dospit în bile de mărimi egale. Le întindem fie cu mâna, fie cu sucitorul. Mărimea scovergilor să nu depășească suprafața tigăii în care le vom prăji.

Încingem uleiul în tigaie și prăjim pe rând scovergile, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scurgem de ulei, le punem pe o farfurie una peste alta, presărând pe ambele părți zahăr pudră.

Se pot consuma și ca desert: cu miere, gem, dulceață, ciocolată; și ca aperitiv sărat: cu brânză rasă, smântână, cașcaval etc.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Ciuperci la borcan, pentru iarnă – Ciuperci în ulei sau în saramură – Rețetă simplă, fără conservanți
Noutăți

Ciuperci la borcan, pentru iarnă – Ciuperci în ulei sau în saramură – Rețetă simplă, fără conservanți

Gogoșari în oțet – Gogoșari aromați și crocanți (la rece) – Rețetă simplă, merită încercată
Noutăți

Gogoșari în oțet – Gogoșari aromați și crocanți (la rece) – Rețetă simplă, merită încercată

Varză murată pentru iarnă – Rețetă tradițională, explicații pas cu pas
Noutăți

Varză murată pentru iarnă – Rețetă tradițională, explicații pas cu pas

Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă (cu hrean) – Salată dulce-acrișoară, ușor picantă – Aveți nevoie de 500g hrean, 1 kg sfeclă roșie, 250-300 ml oțet și sare
Noutăți

Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă (cu hrean) – Salată dulce-acrișoară, ușor picantă – Aveți nevoie de 500g hrean, 1 kg sfeclă roșie, 250-300 ml oțet și sare

Salată de sfeclă roșie – Sfeclă roșie la borcan, pentru iarnă – Rețetă gustoasă, fără conservanți
Noutăți

Salată de sfeclă roșie – Sfeclă roșie la borcan, pentru iarnă – Rețetă gustoasă, fără conservanți

Gogoșari pentru iarnă, la borcan – Gogoșari în oțet, fără conservanți
Noutăți

Gogoșari pentru iarnă, la borcan – Gogoșari în oțet, fără conservanți

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sugestii / Recomandări

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Clătite cu griș – Clătite fine și pufoase, moi și aerate
Noutăți

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Clătite cu griș – Clătite fine și pufoase, moi și aerate

Rețetă gustoasă și savuroasă – Cartofi răzuiți făcuți la cuptor, cu ciupercuțe și bacon
Noutăți

Rețetă gustoasă și savuroasă – Cartofi răzuiți făcuți la cuptor, cu ciupercuțe și bacon

Drob de vinete – Rețetă gustoasă și savuroasă -Aveți nevoie de 700g vinete, 4 ouă, 4 linguri făină, 2 cepe, 2 ardei grași și…
Noutăți

Drob de vinete – Rețetă gustoasă și savuroasă -Aveți nevoie de 700g vinete, 4 ouă, 4 linguri făină, 2 cepe, 2 ardei grași și…

Gogoși răsucite, moi și pufoase – Rețetă simplă și delicioasă, se fac foarte repede
Noutăți

Gogoși răsucite, moi și pufoase – Rețetă simplă și delicioasă, se fac foarte repede

Rețetă cu imagini – Macrou pe pat de legume, la cuptor – O bunătate, simplu și bun, tare bun…
Noutăți

Rețetă cu imagini – Macrou pe pat de legume, la cuptor – O bunătate, simplu și bun, tare bun…

Plăcintă de casă cu mere – Rețeta clasică – Aveți nevoie de 2 căni de făină, 4 ouă, 1 cană de zahăr, 1 cană de iaurt, 1 kg mere, griș și scorțișoară
Noutăți

Plăcintă de casă cu mere – Rețeta clasică – Aveți nevoie de 2 căni de făină, 4 ouă, 1 cană de zahăr, 1 cană de iaurt, 1 kg mere, griș și scorțișoară

  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate
  • Termeni legali
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

© 2021 Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

© 2021 Toate drepturile rezervate