Slănină cu gust intens și delicios – Slănină aromată, în saramură
Ingrediente necesare:
- 500 g slănină proaspătă
- 1,5 L apă
- 200 g sare
- 3 frunze dafin
- 13 boabe piper
- 3 căței usturoi
- 5 g piper roșu măcinat
Mod de preparare:
Punem apa într-o cratiță și o aducem la punctul de fierbere. Adăugăm sarea, piperul, dafinul și fierbem timp de 3 minute.
Punem slănina într-un vas mare sau într-o caserolă și turnăm deasupra saramura fierbinte.
Acoperim slănina cu o farfurie peste care punem o greutate. Saramura trebuie să acopere complet slănina.
Lăsăm deoparte pentru 3 zile. Ulterior, scoatem slănina din saramura și o frecăm cu usturoi mărunțit.
Savurați cu poftă! Poftă bună!