Sos de caramel sărat
Acest sos de caramel sărat combină dulceața intensă a zahărului caramelizat cu o notă subtilă de sare, oferind un echilibru perfect pentru deserturi. Textura sa catifelată și aromele bogate sunt ideale pentru a transforma orice preparat simplu într-o delicatesă sofisticată.
INGREDIENTE
360 g zahăr alb granulat
40 g glucoză lichidă sau miere de albine
600 g smântână pentru frișcă
140 g unt 82% grăsime
4 g sare
MOD DE PREPARARE
- Topim zahărul cu glucoza lichidă; când zahărul devine maro, având grijă să nu-l ardem, dar să fie bine topit, adăugăm frișca lichidă fierbinte.
- Fierbem până ce zahărul este complet topit și compoziția devine omogenă.
- Luăm de pe foc și turnăm compoziția într-un bol, apoi adăugăm untul și sarea.
- Mixăm cu blenderul de mână și turnăm sosul în borcane care se pot închide ermetic.
- Lăsăm la rece până la folosire.