Rețetă de sos grecesc delicios și cremos – Sos Tzatziki
Ingrediente necesare:
- 2 castraveți de mărime medie
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 legătură mărar
- 30 g frunze de mentă
- 2 căței usturoi
- 500 g iaurt natural
- 1 lămâie
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Spălăm castraveții, îi tăiem în două pe lungime, îndepărtăm semințele și-i dăm pe răzătoarea mică.
Punem într-un castron, așteptăm să-ți lase zeama după care stoarcem.
Amestecăm usturoiul zdrobit cu ulei, sare și piper, adăugăm și castraveții storși bine, iaurtul, mărarul și menta tocate mărunt, un pic de zeama de lămâie și amestecăm foarte bine.
Acest sos este perfect mai ales pentru preparatele din carne.
Se poate păstra la frigider timp de câteva zile.
Se servește rece.
Savurați cu poftă! Poftă bună!