Ingrediente necesare:
- 500 g spaghete
- 3 linguri ulei
- 3 căței usturoi
- 200 g smântână grasă
- 1 cană supă de pui
- 200 g brânză grasă, rasă ( puteți folosi orice brânză doriți, dar să fie uscată și grasă )
- Sare și piper după gust
- 1 linguriță rasă nucșoară
- 1 linguriță cimbru uscat
- Pătrunjel proaspăt sau frunze de arpagic
Mod de preparare:
Fierbem pastele într-o oală mare cu apă și sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj (al dente). Când sunt gata pastele, scurgem apa, păstrând o cană de apă pentru sos. Într-o tigaie mare, încingem uleiul.
Adăugăm usturoiul și prăjim ușor timp de 1-2 minute, după care adăugăm cimbrul, nucșoara și smântâna. Adăugăm și supa de pui și jumătate din apa păstrată de la paste.
Notă: în loc de supă de pui, putem folosi o cană de lapte amestecat cu un cub de concentrat de pui.
Amestecăm sosul și lăsăm să ajungă până la punctul de fierbere, după care adăugăm pastele și amestecăm.
Fierbem totul împreună până și pastele sunt gata, amestecând până sunt acoperite complet cu sos.
Luăm tigaia de pe foc, adăugăm brânza, sare, piper și, dacă este nevoie, încă un pic din apa de la paste.
Amestecăm bine,, iar la final adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!