Ștrudel cu umplutură delicioasă de vanilie – Se prepară din 12 foi de plăcintă, 200ml iaurt, 1 L lapte, 3 ouă, 12 linguri zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 12 bucăți foi de plăcintă
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 200 ml ulei
- 200 ml iaurt
- 100 g griș
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutura cu budincă:
- 1 L lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 9 linguri zahăr
Ingrediente necesare pentru decor:
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Începem cu budinca.
Amestecăm praful de budincă cu zahărul, adăugăm 18 linguri de lapte rece și omogenizăm. Punem restul de lapte la fiert. Când laptele începe să fiarbă, adăugăm amestecul de budincă și fierbem totul împreună, amestecând continuu, până se îngroașă.
Acoperim suprafața budincii cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă tare, adăugând treptat și 3 linguri de zahăr. Adăugăm gălbenușurile și amestecăm scurt. Adăugăm și uleiul, amestecăm. Punem și grișul și praful de copt, amestecăm, iar la final încorporăm și iaurtul.
Așezăm prima foaie de plăcintă pe suprafața de lucru. O ungem cu 4-5 linguri de amestec și acoperim cu o altă foaie peste care întindem 4-5 linguri de amestec. Punem și a treia foaie.
La marginea foii pune 250 grame de budincă și rulăm. Transferăm ștrudelul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Procedăm la fel și cu foile și umpluturile rămase. În total vom obține 4 ștrudele.
Ungem ștrudelele cu ulei și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute. După ce sunt gata, le lăsăm să ajungă la temperatura camerei, după care le dăm la frigider pentru câteva ore.
După ce s-au răcit, le putem porționa în bucăți de 2 cm grosime. Le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!