Rețeta Bunicii – Supă de găluște gustoasă și sănătoasă, cum făcea bunica acasă
Ingrediente necesare:
- 4 pulpe pui
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 2 cepe medii
- 2 linguri făină
- 2 linguri griș
- 1 linguriță condimente (după gust)
- Pătrunjel/ leuștean (după gust)
- 50 ml ulei
- Sare (după gust)
Mod de preparare:
Începem prin a curăța și spăla legumele. Tocăm ceapa și o călim în puțin ulei după care adăugăm în oală și apă, sare, morcovii întregi, cubulețele de ardei gras, carnea de pui și condimentele.
Amestecăm și fierbem la foc moderat. Îndepărtăm spuma care se formează la suprafață. Pentru găluște, amestecăm făina cu grișul cu un pic de apă călduță, până obținem o pastă groasă.
După ce toate legumele sunt fierte, lăsăm supa pe foc mic punem în ea câte o linguriță din compoziția de găluște. Fierbem timp de 5 minute după care stingem focul.
Punem un capac și lăsăm supa deoparte timp de 5-10 minute după care adăugăm și verdeața tocată mărunt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!