Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tartă aperitiv – Tartă de casă cu brânză și cașcaval – Rețetă rapidă și gustoasă
Ingrediente:
Aluat:
- 200g făină
- 100g unt
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 1/3 linguriță de praf de copt
- 45g apă
Umplutură:
- 300g brânză de vaci
- 180g cașcaval
- 1 ou mediu
- condimente după gust
Temperatură și timp de coacere: 190 de grade Celsius, 30 de minute
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm făina cu sarea, zahărul și praful de copt. Adăugăm untul și apa. Mixăm puțin…
Frământăm la mână, până când aluatul devine omogen, moale și nu se lipește de mâini. Punem aluatul la rece, într-o pungă de plastic, timp de 30-40 de minute…
Preîncălzim cuptorul la 190 grade Celsius și pregătim umplutura. Peste brânza de vaci adaugăm albușul de ou, cașcavalul ras, sare, mixul de condimente și gălbenușul.
Întindem aluatul și îl aplicăm în tavă. Surplusul de aluat îl păstrăm pentru a orna la final tarta. Adăugăm umplutura peste aluat în tavă și ornăm tarta. Noi am pus și feliuțe de roșii peste.
Pentru aspect, am tapetat cu o mixtură formată din apă și albuș.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!