Rețete Delicioase
No Result
View All Result
Rețete Delicioase

Tartă cu ciocolată și zmeură

Tartă cu ciocolată și zmeură
Print

Tartă cu ciocolată și zmeură

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g unt (recomand cu 82%)

  • 60 g zahăr brut

  • un praf de sare

  • 1 gălbenuș de ou

  • 220 g făină de grâu

  • 2 lg cacao neagră

  • 2 lg apă rece

  • rom (opțional)

  • Umplutură:
  • 250 g ciocolată neagră (sau cu lapte)

  • 200 ml smântână lichidă

  • rom

  • 50 g unt

  • 200 g zmeură proaspătă (căpșuni)

  • Frișcă:
  • 300 g smântână grasă (32%)

  • 80 g zahăr pudră

MOD DE PREPARARE

  • Untul rece se taie cubulețe. Se adaugă un praf de sare și zahărul și se amestecă.
  • Se adaugă gălbenușul de ou și se încorporează. Dacă doriți să folosiți arome, adăugați în această etapă.
  • Făina și cacaua se cern peste unt și se amestecă ușor, se adaugă apa rece și se omogenizează. Nu trebuie frământat excesiv, aluatul nu va mai fi la fel de fraged.
  • Aluatul se întinde în strat subțire și se așază în forma de tartă. Se înțeapă din loc în loc cu ajutorul unei furculițe. Se pune la rece minim jumătate de oră.
  • Între timp, se pregătește crema de ciocolată.
  • Smântâna lichidă se înfierbântă până la punctul de fierbere. Se ia de pe foc și se adaugă ciocolata tăiată mărunt și untul. Se lasă 3-4 minute ca să se topească, apoi, cu ajutorul unei spatule, se amestecă pornind din centrul vasului.
  • Pe măsură ce se amestecă ușor, se omogenizează și se transformă într-o cremă fină, lucioasă.
  • Se adaugă romul și se omogenizează.
  • Blatul răcit se acoperă cu o hârtie de copt peste care se pun boabe de fasole. Astfel blatul va crește uniform și nu se va umfla la copt. Se coace la 170 grade C, timp de 20 de minute, după care se scoate și se lasă la temperat.
  • Zmeura se clătește ușor, apoi se lasă la scurs pe un șervet de hârtie.
  • Peste blatul copt, se presară boabele de zmeură, apoi, ușor, se toarnă ciocolata. Se bate ușor blatul de masă ca să se așeze uniform crema și se pune la rece.
  • Smântâna rece se amestecă energic cu ajutorul unui mixer. Se adaugă zahărul pudră și se mixează până se obține textura pufoasă de frișcă. Atenție să nu mixați prea mult și să obțineți unt!
  • Cu ajutorul unui poche, se spritează frișca pe suprafața tartei, apoi, la alegere, se rade ciocolată.
  • Tarta se servește rece, ideal a doua zi după ce a fost făcută.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Pască Dubai
Noutăți

Pască Dubai

Cozonac Dubai
Noutăți

Cozonac Dubai

Prăjitura Budapesta (Televizor)
Noutăți

Prăjitura Budapeste (Televizor)

Prăjitura Durere (Foi cu bezea și nucă, cremă de ciocolată și unt)
Noutăți

Prăjitura Durere (Foi cu bezea și nucă, cremă de ciocolată și unt)

Tort de ciocolată
Noutăți

Tort de ciocolată

Prăjitură bogată în ciocolată
Noutăți

Prăjitură bogată în ciocolată

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sugestii / Recomandări

Pască Dubai
Noutăți

Pască Dubai

Cozonac Dubai
Noutăți

Cozonac Dubai

Prăjitură bogată în ciocolată
Noutăți

Prăjitură bogată în ciocolată

Prăjitura Budapesta (Televizor)
Noutăți

Prăjitura Budapeste (Televizor)

Prăjitura Durere (Foi cu bezea și nucă, cremă de ciocolată și unt)
Noutăți

Prăjitura Durere (Foi cu bezea și nucă, cremă de ciocolată și unt)

Tort de ciocolată
Noutăți

Tort de ciocolată

  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate
  • Termeni legali
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

© 2021 Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Prima pagină
  • Termeni legali

© 2021 Toate drepturile rezervate