Tartă cu lămâie și bezea
Această rețetă de tartă cu cremă de lămâie și topping de bezea este perfectă pentru orice ocazie specială sau pur și simplu ca un desert delicios pentru familie.
INGREDIENTE
- Aluat fraged:
140 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
70 g zahăr pudră, cernut
1 ou
300 g făină albă 000
1 g sare
1 g praf de copt
- Crema de lămâie:
1 conservă lapte condensat îndulcit (370 ml)
90 g suc de lămâie
3 linguri coajă de lămâie
4 gălbenușuri
- Topping:
4 albușuri
200 g zahăr
10 g zeamă de lămâie
Un praf de sare
MOD DE PREPARARE
- Aluat fraged:
- Mixați untul cu zahărul pudră câteva minute până obțineți un amestec cremos.
- Adăugați oul și mixați bine, apoi încorporați făina, sarea și praful de copt.
- Puneți aluatul într-o tavă de tartă de 26 cm diametru și coaceți la 180°C pentru 10-15 minute până marginile devin ușor aurii. Scoateți din cuptor și dați deoparte.
- Crema de lămâie:
- Amestecați zeama de lămâie și coaja într-un vas și lăsați să infuzeze 5 minute.
- Mixați gălbenușurile până își dublează volumul, apoi adăugați laptele condensat și continuați să mixați 5 minute.
- Scurgeți sucul de lămâie printr-o sită fină pentru a înlătura coaja și turnați sucul în amestecul de gălbenușuri și lapte condensat.
- Adăugați un praf de sare și mixați bine.
- Turnați crema în crusta de tartă și dați din nou în cuptor pentru 5-7 minute.
- Lăsați tarta să se răcească complet.
- Topping:
- Amestecați albușul cu zahărul, zeama de lămâie și sarea și puneți pe foc până se încălzește și se topește zahărul.
- Mixați apoi amestecul până obțineți o bezea fermă.
- Puneți bezeaua pe tartă cu un poș și folosiți un arzător pentru a finisa tarta.
- Decorați cu felii de lime sau de lămâie.