Tartă rustică cu căpșuni și cremă de brânză
Această tartă cu căpșuni și cremă de brânză este un desert rafinat și savuros, perfect pentru orice ocazie. Aluatul fraged, crema de brânză catifelată și căpșunile dulci și aromate se îmbină armonios pentru a crea o explozie de gusturi și texturi. Ideală pentru a impresiona invitații sau pentru a te răsfăța într-o zi specială, această tartă va deveni cu siguranță un favorit în bucătăria ta.
INGREDIENTE
110 g unt
170 g făină
1 ou
500 g căpșuni
1 gălbenuș
2 linguri lapte
zahăr pentru decor
2 linguri zahăr
10 ml esență de vanilie
2 linguri făină de migdale
100 g cremă de brânză
MOD DE PREPARARE
- Punem făina și untul în robot, adăugăm apoi oul și formăm blatul pe care îl ținem la rece o oră.
- Căpșunile le tăiem bucăți și le amestecăm cu 2 linguri zahăr și esența de vanilie. Întindem foaia de blat, ungem cu cremă de brânză, presărăm făina de migdale și apoi așezăm căpșunile.
- Adunăm ușor marginile și ungem acestea cu un gălbenuș amestecat cu 2 linguri de lapte. Presărăm zahăr pentru decor. Coacem 30 de minute la 180 de grade.