Tiramisu cu căpșuni
Acest tiramisu cu căpșuni aduce o notă proaspătă și fructată clasicului desert italian, oferind un contrast delicios între crema fină de mascarpone și gustul dulce-acrișor al căpșunilor. Straturile de pișcoturi înmuiate în sos de fructe creează o textură perfectă, iar rezultatul este un desert ușor, cremos și delicios.
INGREDIENTE
400 g pișcoturi
- Cremă:
5 gălbenușuri
5 linguri zahăr
400 ml frișcă lichidă
500 g mascarpone
1 linguriță esență vanilie
- Sos de fructe:
500 g fructe (căpșuni în acest caz)
100 g zahăr
100 ml apă
1 linguriță esență vanilie
MOD DE PREPARARE
- Se fierb fructele cu zahărul până se înmoaie, se dau prin blender și se amestecă cu apa. Se lasă sosul la răcit.
- (Gălbenușurile se pun împreună cu zahărul la bain-marie și se amestecă constant până când se topește zahărul și se formează o cremă fină. Aceasta se lasă la răcit la temperatura camerei, amestecând periodic astfel încât să nu formeze crustă deasupra.
- Frișca și mascarponele se bat cu ajutorul mixerului 3-4 minute la viteză mare până se întăresc.
- După ce s-au răcit gălbenușurile, acestea se amestecă cu compoziția de frișcă și mascarpone.
- Pentru asamblare, începem prin a pune pe fundul vasului în care urmează să punem tiramisu la răcit un strat de pișcoturi, peste care punem sosul de căpșuni, urmat de un strat de cremă.
- Repetăm cu încă un rând din aceste straturi: pișcoturi, sos de căpșuni și cremă.
- Se ornează cu fructe după preferință și se dă la răcit minim 3-4 ore, astfel încât pișcoturile să se înmoaie bine.