Tort aromat și aspectuos, cu 2 feluri de cremă – Se prepară ușor și este cu adevărat delicios

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 6 linguri făină (câte 2 linguri pentru fiecare blat)
  • 15 linguri nuci tocate (câte 5 linguri pentru fiecare blat)
  • 15 albușuri (câte 5 albușuri pentru fiecare blat)
  • 30 linguri zahăr pudră (câte 10 linguri pentru fiecare blat)

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 15 gălbenușuri
  • 1 litru de lapte
  • 9 linguri făină
  • 10 linguri zahăr
  • 250 g zahăr pudră
  • 250 g unt
  • 150 g nuci tocate + un pic de lapte
  • 200 g ciocolată neagră
  • 3 pachete frișcă cu aromă de vanilie
  • 200 ml lapte pentru frișcă

Mod de preparare:

În trei boluri separate, pregătim aluatul pentru cele 3 blaturi. Pentru fiecare blat în parte vom folosi 10 linguri de zahăr pudră, 5 albușuri, 5 linguri de nuci și 2 linguri de făină. Amestecăm făina cu nucile tocate.

Separat, batem albușurile spumă tare, adăugând și zahărul pudră. Încorporăm spuma tare de albușuri în amestecul de făină, folosind o spatulă.

Coacem blaturile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 25 de minute.

Ulterior, acoperim blaturile cu un prosop curat și pregătim crema.

Pentru cremă, mixăm 7 gălbenușuri cu 10 linguri de zahăr și cu 9 linguri de făină. Punem laptele pe foc, într-o cratiță. Când laptele ajunge la punctul de fierbere, turnăm amestecul de gălbenușuri, în fir subțire, amestecând continuu cu telul. La foc mic, fierbem crema până se îngroașă.

Mixăm 8 gălbenușuri cu 250 g de zahăr pudră.

Separat, spumăm untul cu ajutorul mixerului, după care adăugăm treptat amestecul de gălbenușuri și crema de lapte. Amestecăm până la omogenizare.

Luăm 1 /3 din crema astfel obținută și o amestecăm cu nucile opărite cu lapte. În restul cantității de cremă adăugăm ciocolata topită și amestecăm până la omogenizare.

Mixăm frișca spumă tare.

Asamblare: peste primul blat întindem un strat uniform de frișcă peste care vine un strat uniform de cremă de ciocolată.

Peste crema de ciocolată așezăm al doilea blat. Peste blat întindem un strat uniform de frișcă, un strat uniform de cremă cu nuci și așezăm și ultimul blat. Peste el, încă un strat de frișcă și un strat de cremă de ciocolată.

Ungem și părțile laterale cu frișcă. Decorăm după gust și imaginație. Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!