Ingrediente necesare:
- 1 kg brânză de vaci
- 100 g zahăr
- 250 ml lapte
- 100 g fulgi de cocos
- 25 g gelatină
- 150 ml apă
- 300 g lapte condensat
- 200 g napolitane cu umplutură de cocos
Mod de preparare:
Pentru sirop, punem o cratiță cu laptele și cu zahărul pe foc. Aducem amestecul până la punctul de fierbere, după care adăugăm fulgii de cocos, amestecăm bine și oprim focul.
Separat, dizolvăm gelatina în apă și o pregătim urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Într-un bol, mixăm brânza de vaci după care o amestecăm cu laptele condensat până la omogenizare. Adăugăm și siropul de lapte și cocos și amestecăm iar, până la omogenizare.
Cu un făcăleț, fărâmițăm napolitanele. Pe un platou, așezăm un inel detașabil de 22 cm și răspândim napolitanele deasupra platoului, presând ușor pentru a forma blatul.
Topim gelatina în cuptorul cu microunde, adăugăm în ea 2-3 linguri din compoziția de brânză și amestecăm foarte bine. Turnăm acest amestec în bolul cu compoziția de brânză și amestecăm până la omogenizare. Treptat, turnăm compoziția în inel, deasupra blatului și uniformizăm.
Dăm tortul la frigider pentru cel puțin 4-8 ore. Ulterior, îndepărtăm inelul și decorăm tortul după gust, de exemplu cu fulgi de cocos sau boabe de rodie.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!