Rețetă cu imagini, pas cu pas – Plăcintă aperitiv cu carne de vită (cu aluat făcut în casă) – Ai nevoie de 500g făină, 800g carne tocată, 250 ml de apă și […]
Ingrediente:
Aluat:
- 500g făina
- 250 ml apă
- 1 linguriță sare
- 1 cană apă clocotită
- 2 linguri ulei vegetal
Umplutură:
- 800g carne tocată de vită
- ceapă verde, coriandru sau pătrunjel
- sare, piper
Mod de preparare :
Cernem făina cu sare. Turnăm peste apa fierbinte și amestecăm întâi cu o spatulă, pentru a nu ne frige… Frământăm bine la mână și lăsăm aluatul la odihnit, acoperit în folie alimentară…
Pregătim umplutura. Peste carnea tocată adăugam ceapa verde și pătrunjelul tocate bine, sare, piper și ierburi aromatice. Amestecăm bine…
Împărțim aluatul în bucăți egale, îl întindem și adăugăm umplutura….
Facem aluatul săculeț…
Întindem săculeții și îi punem la prăjit într-o tigaie cu ulei încins… Le prăjim până când ajung aurii…
Să le savurați cu poftă! Poftă mare!