Rețetă pas cu pas, cu imagini – Turte gustoase cu spanac și brânză feta – Se prepară din 300g făină, 150 ml apă, 170g spanac, 100g brânză feta și […]
Ingrediente:
Aluat:
- 300g făină de grâu
- 150 ml apă
- 1 linguriță sare
- 2 linguri ulei vegetal
Umplutură:
- 170g spanac
- 100g brânză feta
- mărar
- pătrunjel
- ceapă verde
- piper negru după gust
- unt topit
Mod de preparare:
Într-un bol suficient de mare, cernem făina, adăugăm apa și o linguriță de sare. Frământăm până se omogenizează bine totul și lăsăm deoparte pentru 20-30 minute…
Pregătim umplutura: mixăm brânza dată prin răzătoare cu spanacul, pătrunjelul, ceapa verde (toate tăiate mărunt), sare și piper…
Împărțim aluatul în bucăți de aproximativ 50 grame. Întindem, apoi adăugăm amestecul de verdețuri și brânză. Închidem turta și o dăm în tigaia încinsă cu puțin ulei…
Pe parcursul coacerii, tapetăm turtele cu puțin unt (topit)… Putem unge cu unt și după ce le scoatem din tigaie…
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!