Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Turte gustoase și sățioase, cu cartofi și ceapă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 600 g făină
- 350 ml apă caldă
- 30 ml ulei de măsline
- 1 ceapă
- Pătrunjel
- Sare, piper
- Unt
Mod de preparare:
Fierbem cartofii în apă cu sare.
Amestecăm făina cu un praf de sare, 350 ml apă și uleiul de măsline.
Frământăm până la omogenizare și lăsăm aluatul deoparte pentru 15-20 minute.
Călim ceapa în puțin ulei încins timp de câteva minute.
Zdrobim cartofii, adăugăm ceapa, pătrunjelul tocat, sare, piper și amestecăm bine.
Împărțim aluatul în 12 bucăți egale. Întindem, punem umplutură la mijloc și lipim bine.
Topim o bucățică de unt într-o tigaie și adăugăm și un pic de ulei de măsline. Prăjim turtele până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!