Vinete la borcan pentru iarnă – Mult mai gustoase decât vinetele congelate
Ingrediente necesare:
- 5 kg vinete
- 1 lingură sare de mare
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Coacem vinetele pe flacără, grătar sau la cuptor. Le așezăm într-o tavă, le sărăm și le acoperim cu folie alimentară sau cu o altă tavă. Le lăsăm așa timp de 15 minute după care le curățăm rapid sub jet de apă rece.
Vinetele se vor curăța bine și repede. Le punem într-o sită și le lăsăm să se scurgă foarte bine. Ulterior, le tocăm ca pentru salată, le amestecăm cu sare și cu o lingură de ulei.
Spălăm bine borcanele, le scurgem de apă, le sterilizăm la cuptor timp de 10 minute. Le lăsăm să se tempereze ușor după care le umplem cu vinete.
Presăm bine vinetele cu o spatulă, să nu se creeze găuri de aer. Uleiul va crea o bariera care va proteja vinetele.
Închidem ermetic borcanele și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10 minute. Stingem focul și lăsăm borcanele în cuptor, să se răcească lent. Ulterior, le putem depozita în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!