Ingrediente necesare:
- Vinete coapte
- Ulei
- Sare
Mod de preparare:
- Coacem vinetele, le curățăm și le lăsăm la scurs într-o sită până a doua zi. Le tocăm și le amestecăm cu un pic de ulei și sare.
- La fiecare kilogram de vinete punem 1 linguriță rasă de sare neiodată și 3 sau 4 linguri de ulei.
- După ce amestecăm, transferăm vinetele în borcane spălate și sterilizate. Umplem borcanele un pic peste 3/4 după care turnăm și 1 cm de ulei. Închidem borcanele etanș cu capace sterilizate.
- Punem un prosop sau niște ziare pe fundul unei oale, înfășurăm și borcanele în ziare și le așezăm în oală.
- Adăugăm apă rece în oală, având grijă să nu depășească înălțimea borcanelor. Din momentul în care apa dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 1 oră, la foc mai mic.
- După sterilizare, acoperim oala și lăsăm borcanele să se răcească în apă, până a doua zi.
- A doua zi, completăm cu apă rece și sterilizăm borcanele din nou, timp de 1 oră. Acoperim și lăsăm să se răcească până a doua zi.
- La final, scoatem borcanele din apă și le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!