Bujeniță fragedă din ceafă de porc
Înlocuiește cu succes mezelurile din comerț și este perfectă pentru masa de Sărbătoare! O rețetă simplă, dar plină de savoare, care îți garantează o carne fragedă, suculentă și perfect condimentată.
INGREDIENTE
1.5-2 kg ceafă de porc
2 lingurițe boia de ardei
2 lingurițe piper proaspăt măcinat
2 lingurițe sare cu ierburi aromate
2 linguri mari de muștar cu boabe
4 căței de usturoi pisați
20 ml ulei de măsline
MOD DE PREPARARE
- Pregătirea cărnii:
- Cu 24 de ore înainte, condimentează bucata de ceafă cu sare și las-o la frigider pentru a pătrunde bine aromele.
- Cu un cuțit bine ascuțit, înțeapă bucata de carne pe lungime pentru a pătrunde condimentele.
- Marinarea:
- Amestecă boiaua, piperul, sarea cu ierburi, muștarul, usturoiul pisat și uleiul de măsline.
- Unge foarte bine bucata de carne, insistând în tăieturile realizate.
- Înfășoară în folie alimentară și lasă la frigider minim 4 ore (ideal 20 de ore).
- Gătirea la cuptor:
- Scoate carnea din frigider și așază-o într-o tavă.
- Împăturește-o bine în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu.
- Coace la 150°C timp de 1 oră și 30 de minute.
- Scoate carnea caldă din folie și las-o să se răcească bine înainte de servire.