Tocăniță de cartofi cu pulpe de pui
🍗 🥔 Tocăniță de cartofi cu pui 🌿 🥕 Un preparat rustic, savuros și ușor de făcut, perfect pentru un prânz reconfortant! O tocăniță aromată, cu carne fragedă și legume suculente, perfectă pentru o masă sățioasă!
INGREDIENTE
6 pulpe inferioare de pui
1 ceapă
2 morcovi
Țelină (o bucată mică, după gust)
2 ardei (unul roșu, unul verde)
1 kg cartofi
2 pahare de apă
Sare, piper negru (după gust)
Pătrunjel verde (pentru decor)
Ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE
- Într-o tigaie adâncă sau o cratiță, încingeți uleiul și prăjiți pulpele de pui până devin aurii pe toate părțile. Scoateți-le și lăsați-le deoparte.
- În aceeași tigaie, adăugați ceapa tocată și căliți ușor până devine translucidă.
- Adăugați morcovii tăiați rondele, țelina și ardeii tăiați cubulețe. Acoperiți și gătiți 3-5 minute la foc mic.
- Adăugați cartofii tăiați cuburi, turnați apa și lăsați să fiarbă la foc mediu 20 de minute, până cartofii sunt moi.
- Puneți din nou pulpele de pui în cratiță, acoperiți și lăsați la foc mic încă 10 minute, pentru ca aromele să se combine.
- Presărați pătrunjel verde tocat pentru prospețime și serviți cald.