Ciorbă de fasole
Ciorbă de fasole cu afumătură 🍲 🥓 Îmi lasă gura apă doar când spun asta… 🤤 💧Nimic mai bun decât o ciorbă de fasole cu afumătură bine făcută 👌 🔥 Perfectă pentru zilele răcoroase 🍂 ❄️
INGREDIENTE
2 cepe
2 morcovi
2 ardei
2 buc păstârnac
1 buc țelină
800 ml roșii în suc propriu
1 l borș
1 legătură pătrunjel
800 g fasole fiartă
400 g kaizer
O pâine coaptă în formă rotundă (opțional)
50 ml ulei
Sare
Piper
Cimbru
MOD DE PREPARARE
- Încingeți uleiul într-o oală mare și adăugați cepele, morcovii, ardeii, păstârnacul și bucata de țelină. Căliți legumele sub capac până devin moi, amestecând ocazional.
- La legumele călite, adăugați fasolea fiartă și roșiile în suc propriu. Completați cu apă cât să cuprindă toate ingredientele și amestecați bine.
- Lăsați totul să fiarbă la foc mic până când toate legumele sunt fierte.
- După ce legumele sunt fierte, adăugați borșul și pătrunjelul tocat mărunt. Continuați fierberea la foc mic pentru încă 15 minute.
- Într-o tigaie separată, rumeniți kaizerul tăiat în bucăți sau fâșii până devine crocant.
- Adăugați kaizerul rumenit în ciorbă, ajustați de sare, piper și cimbru după gust, și amestecați bine.
- Opțional, puteți servi ciorba într-o pâine coaptă scoasă pe dinăuntru pentru a-i oferi un aspect rustic și interesant. Alternativ, servești ciorba în mod tradițional, în boluri, acompaniată de ceapă sau ardei proaspăt.