Cornuri sărate
Cornuri sărate: o gustare versatilă și savuroasă, cu o textură fragedă și umpluturi variate de brânzeturi sau mezeluri, ideale pentru micul dejun, pachetul de la școală sau ca snack rapid, satisfăcând pofta de ceva sărat în orice moment al zilei.
INGREDIENTE
300 g brânză sărată/telemea + 200 g brânză proaspătă de vacă
250 g unt
200 g untură
5 g sare
10 g mac
850 g făină
4 ouă
MOD DE PREPARARE
- Într-un bol, mixăm untul împreună cu untura. Adăugăm ouăle, brânza, sarea și 5 g de mac, apoi frământăm până obținem un aluat elastic. Lăsăm aluatul să se odihnească timp de 2 ore.
- Împărțim aluatul în 12 bucăți. Pe rând, întindem fiecare bucată în formă rotundă, formând astfel 8 cornuri. Le așezăm într-o tavă și repetăm procedura până terminăm aluatul.
- Ungem cornurile cu ou bătut și le presărăm cu mac.
- Coacem la 160 de grade Celsius timp de 40-45 de minute.