CRAP CU LEGUME LA CUPTOR
Descoperiți savoarea unui crap la cuptor, îmbogățit cu o varietate colorată de legume, pentru o masă sățioasă și aromată
INGREDIENTE
1 kg crap medalion, bucăți după dorință
Sare
Piper
3 cepe roșii tăiate julien
3 morcovi tăiați rondele
2 ardei roșii tăiați felii
5 căței de usturoi
200 ml vin alb, rozé
5 g busuioc
50 ml ulei
MOD DE PREPARARE
- Condimentați peștele cu sare și piper și lăsați-l deoparte pentru minim 1 oră.
- Căliți ceapa în ulei, adăugați morcovii și căliți puțin, apoi adăugați ardeii, roșiile și usturoiul.
- Transferați legumele călite într-o tavă, așezați deasupra bucățile de pește deja asezonate și acoperiți cu hârtie de copt.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade Celsius timp de o oră, îndepărtând hârtia de copt după 30 de minute pentru a permite peștelui să se rumenească.
- Serviți peștele cald, alături de mămăliguță coaptă și pătrunjel verde.