Drob din piept de pui
Drob din piept de pui: o rețetă tradițională reinterpretată cu piept de pui, perfectă pentru masa de Paște sau alte ocazii festive, oferind o variantă mai ușoară și plină de savoare.
INGREDIENTE
2 buc. piept de pui
100 g unt
3 c ăței de usturoi
1 legătură ceapă verde
2 legături pătrunjel
8 ouă
Sare, după gust
Piper, după gust
10 g legume deshidratate
5 g sare cu ierburi
30 g mix de semințe
MOD DE PREPARARE
- Încălziți untul într-o tigaie și căliți pieptul de pui. Spre finalul călirii, adăugați usturoiul tăiat bucatele mici sau zdrobit.
- După ce pieptul de pui este gătit, lăsați-l să se răcească ușor, apoi tocați-l mărunt. Amestecați carnea tocată cu 6 ouă bătute, ceapa verde și pătrunjelul tocat, legumele deshidratate și condimentați cu sare, piper și sare cu ierburi.
- Transferați amestecul într-o tavă de 29×10 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizați suprafața.
- Bateți cele 2 ouă rămase și turnați-le peste compoziția din tavă, apoi presărați mixul de semințe deasupra.
- Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 170°C și coaceți drobul timp de aproximativ 40 de minute sau până când este ferm și capătă o culoare aurie.
- Lăsați drobul să se răcească înainte de a-l tăia. Poate fi servit atât cald, cât și rece, fiind ideal pentru mesele festive sau ca aperitiv.