Gogoși de POST
🍩 Gogoși de POST 🙏 Delicioase, pufoase, moi 🍩 Se păstrează proaspete inclusiv a 2-a zi 🗓️
💖 O rețetă simplă și rapidă, perfectă pentru orice pofticios… Încearcă-le, bucură-te de savoarea acestor gogoși pufoase și delicioase de POST! 🙏
INGREDIENTE
25 g drojdie proaspătă
1 lingură zahăr tos
2 linguri apă
1 lingură făină albă
400 g făină albă
2 linguri zahăr
Un praf de sare
250 ml apă
10 g margarină
MOD DE PREPARARE
- Amestecă drojdia cu zahărul, apa și făina. Lasă maiaua la odihnit câteva minute.
- În mixer, adaugă făina, zahărul, sarea, maiaua și apa. Frământă până obții un aluat omogen.
- Încorporează margarina și continuă frământarea până aluatul devine elastic.
- Lasă aluatul la crescut într-un loc cald.
- Formează bile mici și lasă-le din nou la crescut.
- Prăjește-le în ulei încins până devin aurii. Pune-le pe un prosop absorbant pentru a elimina excesul de ulei.
- Pudrează gogoșile cu zahăr și servește-le simple sau cu dulceața preferată.