Pâine rustică cu măsline
Pâine rustică cu măsline: un deliciu mediteranean autentic, cu măsline negre sau verzi încorporate într-un aluat crocant la exterior și moale la interior, ideală pentru a însoți o masă copioasă sau pentru a fi savurată ca atare.
INGREDIENTE
700 g făină albă
450 ml apă
5 g drojdie
7 g sare
250 g măsline feliate fără sâmburi
200 g făină (pentru suprafața de lucru)
MOD DE PREPARARE
- Amestecăm făina cu drojdia și apa, folosind o lingură, până la omogenizare.
- Adăugăm sarea, amestecăm și lăsăm compoziția să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
- Amestecăm din nou aluatul, adăugând măslinele feliate.
- Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl lăsăm la frigider peste noapte.
- Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius și pregătim vasul de copt, precum un ceaun.
- Scoatem aluatul din frigider, îl amestecăm ușor cu o lingură, și apoi îl transferăm pe o suprafață de lucru înfăinată cu 200 g de făină. Împăturim aluatul de trei ori și îi dăm forma finală de pâine.
- Plasăm pâinea pe o hârtie de copt cu partea înfăinată în sus, în vasul încins, acoperim cu staniol și coacem la 220 de grade pentru 20 de minute.
- Îndepărtăm staniolul, reducem temperatura la 200 de grade Celsius și continuăm coacerea pentru încă 30-40 de minute.