Plăcintă cu pui
Plăcinta cu pui – o delicioasă reinterpretare a bucătăriei tradiționale, cu arome și gusturi autentice! Această rețetă îmbină fragedul și suculentul pui cu o crustă crocantă și o combinație de ingrediente aromate.
INGREDIENTE
- Ingrediente aluat:
200 g unt
400 g făină
10 g sare
5 g bicarbonat
200 g smântână
- Ingrediente umplutură:
2 bucăți piept de pui
2 cepe mari
3 linguri smântână
Piper
Sare
100 ml ulei
- Alte ingrediente:
1 ou bătut
Mac
MOD DE PREPARARE
- Pregătire aluat:
- Amestecăm făina cu untul și sarea, adăugăm smântâna și formăm un aluat pe care îl lăsăm la rece.
- Pregătire umplutură:
- Amestecăm pieptul de pui călit cu ceapa călită și smântâna, potrivim de sare și piper și dăm deoparte.
- Asamblare:
- Împărțim aluatul în două. Întindem prima bucată într-o tavă rotundă, așezăm umplutura, apoi din a doua parte de aluat formăm fâșii pe care le întindem deasupra umpluturii.
- Coacem timp de 50 de minute la foc mic.