Plăcintă rapidă cu prosciutto și mozzarella
Plăcinta rapidă cu prosciutto și mozzarella este un deliciu sărat, perfect pentru o cină rapidă sau gustare, combinând aromele sărate ale prosciutto-ului cu textura moale și bogată a mozzarellei.
INGREDIENTE
400 ml lapte
10 g drojdie uscată
600 g făină albă de calitate superioară
4 ouă
160 ml ulei de floarea-soarelui
2 linguri griș de grâu
1 linguriță sare
500 g prosciutto
500 g mozzarella
2 linguri mac
2 linguri ketchup
MOD DE PREPARARE
- Încălziți laptele la o temperatură călduță, apoi dizolvați drojdia în el. Lăsați amestecul să stea pentru câteva minute.
- Într-un bol mare, cântăriți făina. Adăugați amestecul de lapte și drojdie, ouăle, uleiul și sarea. Amestecați bine cu un tel sau o lingură pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Tapetați o tavă de aragaz cu hârtie de copt.
- Turnați jumătate din aluat în tavă și nivelati-l. Etalați uniform ketchup-ul peste aluat, apoi așezați un strat de mozzarella, urmat de un strat de prosciutto. Repetați straturile, adăugând din nou mozzarella și apoi prosciutto. Presărați ușor cu griș.
- Turnați restul de aluat peste umplutură și neteziți suprafața. Presărați macul deasupra.
- Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius timp de aproximativ o oră sau până când suprafața devine aurie și aluatul este copt.