Rulouri din piept de pui cu legume, bacon și piure cremos
Rulouri din piept de pui cu legume, bacon și piure cremos: un preparat savuros și complex, în care pieptul de pui se rulează împreună cu legume proaspete și fâșii de bacon, apoi se servește cu un piure cremos, creând o explozie de arome și texturi în fiecare înghițitură. Un fel de mâncare delicios și satisfăcător.
INGREDIENTE
500 g piept de pui
300 g bacon
80 g mozzarella
500 g ardei mix de culoare (1 bucată verde, una roșie și una portocalie)
1 ceapă
Sare
Piper
20 ml ulei de măsline
6 cartofi fierți în apă cu sare și 2 linguri ulei de măsline
80 g unt
100 g cremă de brânză
MOD DE PREPARARE
- Tăiați pieptul de pui în fâșii groase de 2 cm, puneți-l între hârtie de copt sau folie alimentară și bateți-l ușor. Condimentați fiecare bucată de piept de pui cu sare și piper.
- Pe fiecare bucată de piept de pui, așezați o felie de bacon și o bucată de mozzarella, rulați și înveliți fiecare rulou în bacon. Așezați rulourile pe o farfurie.
- Într-un vas, așezați ardeii și ceapa tăiate și amestecați. Faceți loc pentru rulouri, așezați-le în vas și dați la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade Celsius.
- Mixați cartofii fierți împreună cu untul și crema de brânză până formați un piure cremos, care va servi ca garnitură perfectă pentru rulou și legume.