Somon cu legume
Savurați această rețetă simplă și elegantă de somon cu legume, un deliciu sănătos care îmbină perfect aromele și culorile.
INGREDIENTE
3 buc somon file
Sare
Piper
3 lămâi
50 ml ulei de măsline
3 căței de usturoi
450 g legume congelate (după preferință)
MOD DE PREPARARE
- Tăiați somonul în lungime pentru a forma 3 bucăți. Împletiți bucățile și așezați-le pe o hârtie de copt peste 3 felii de lămâie.
- Dați forma de bărcuță somonului și legați capetele cu sfoară.
- Amestecați uleiul cu usturoiul zdrobit și condimentele. Ungeți fiecare bucata de somon cu amestecul obținut.
- Coaceți somonul în cuptor la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.
- Sotați legumele în tigaie cu ulei de măsline.
- Serviți pestele cald, acompaniat de legumele sotate.