Chec cu Nutella
Chec cu Nutella: un desert indulgent și irezistibil, cu un blat moale și pufos, generos umplut cu crema bogată de ciocolată și alune, perfect pentru a satisface orice poftă de dulce.
INGREDIENTE
450 g făină
25 g zahăr
25 g drojdie proaspătă
200 ml lapte călduț
60 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
5 g coajă rasă de portocale
10 ml aromă de vanilie
60 g unt la temperatura camerei
3 g ălbenușuri de ou
40 g cacao
30 ml rom
400 g cremă Nutella
1 g ălbenuș pentru uns briosa
MOD DE PREPARARE
- Într-un vas, combinăm laptele călduț cu 25 g zahăr și drojdia, lăsăm amestecul să stea timp de 10 minute pentru a activa drojdia.
- Adăugăm gălbenușurile și zahărul pudră cu aromă de vanilie. În bolul unui mixer, cernem făina și adăugăm amestecul lichid, apoi frământăm.
- Împărțim aluatul în două părți. Într-una dintre ele, adăugăm cacao și rom, amestecăm și lăsăm să crească.
- Acoperim ambele părți de aluat și le lăsăm la crescut într-un loc călduros pentru 1-2 ore.
- Întindem pe rând fiecare parte de aluat pe o suprafață ușor înfăinată. Suprapunem aluatul cu cacao peste cel simplu, tăiem fâșii subțiri într-o parte și le răsucesc.
- Umplem cu Nutella și rulăm aluatul cu grijă.
- Așezăm rulada într-o tavă de 29×12 cm tapetată cu hârtie de copt, acoperim și lăsăm să crească pentru încă 30 de minute.
- Batem un gălbenuș cu puțin lapte și ungem rulada. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C până când devine aurie, aproximativ 35 de minute.
- Acoperim cu un prosop curat după coacere și lăsăm să se răcească. Dacă se dorește, se poate presăra zahăr pudră la final.